Boeken van en over de dierenambulance

We gingen achter hamsters aan

Mee met de ambulance

Een zwaan die op de snelweg landt. Een kat hoog in een boom. Een schildpad die met gevaar voor eigen leven over de trambaan zwerft. Laten we die dieren aan hun lot over? Natuurlijk niet. Zelfs als er op een dag een stel hamsters ontsnapt gaan we erachteraan om ze te redden.

De dierenambulance helpt alle dieren in nood. Bibi Dumon Tak meldde zich aan als vrijwilligster en schreef er een boek over. Dit boek. Alle verhalen – spannend, ontroerend en soms zelfs grappig – zijn niet verzonnen, maar stuk voor stuk WAARGEBEURD!

Meer informatie of het boek We gingen achter hamsters aan bestellen bezoek dan bol.com.

De dierenambulance

Met CD

In dit prachtige versjesboek komen zeer herkenbare alledaagse situaties aan bod. Moeders die gerechten met onbegrijpelijke namen koken, een knuffel die stiekem bij de bakker aan chocolaatjes likt, een logeerpartij bij tante¿ Marjet Huiberts, de vaste tekstschrijfster van Frank Groothof en auteur van vele liedjes voor Sesamstraat, weet haarfijn de sfeer te schetsen. De rake illustraties van Philip Hopman, de muziek van Paul Prenen ¿ hij heeft jarenlang samengewerkt met Drs. P ¿ en de zang van Frank Groothof maken van dit boek met cd één groot feest om naar te kijken én te luisteren.

Meer informatie of het boek De dierenambulance bestellen bezoek dan bol.com.

Alle dieren, groot en klein

Belevenissen op een dierenambulance

Gerard Scheffer was gedurende zo’n 15 jaar, van 1992 tot en met 2007, werkzaam als vrijwilliger op de dierenambulance; eerst in Haarlem, later in Haarlemmermeer en omstreken. Dit zijn zijn
belevenissen en herinneringen uit die tijd. Soms leuk, soms spannend, vaak ontroerend en even zo vaak grappig.

Het gunt de lezer een kijkje achter de schermen van een dierenambulance en maakt duidelijk waar de mensen die dit werk vrijwillig doen zich mee bezighouden.

Meer informatie of het boek Alle dieren, groot en klein bestellen bezoek dan bol.com.

De dierenambulance rukt uit

Elke dag hangen ze rond bij de centrale van de dierenambulance: de vrienden Princess, Fro, Ruud en Rat. Telkens wanneer de ambulance uitrukt, scheuren ze er op hun fietsen achteraan. Ze helpen een half verhongerde ooievaar, een paniekpoes in een glasbak, eendenkuikentjes zonder moeder, een slang die klemzit…

Samen met een nieuwe vrijwilliger, Mart, redden ze een gewonde hond uit de kolkende rivier.

Mart is de held van de dag. De kinderen vinden hem heel aardig. Maar Blits, de tamme rat van Rat, en Toet, de hond van Fro, denken daar heel anders over.
Waarom zijn ze bang voor Mart?

Meer informatie of het boek De dierenambulance rukt uit bestellen bezoek dan bol.com.

We gingen op krokodillenjacht

Mijn hand trilde een heel klein beetje toen ik op de deurbel drukte van het huis waar de krokodil voor het laatst was gezien.
‘Gelukkig,’ zei de man die opendeed, ‘jullie zijn er.’
‘Waar is hij?’ vroeg ik direct.
‘Hij hangt aan het balkon van de overburen,’ zei hij.

Bibi Dumon Tak rijdt weer uit als vrijwilliger op de dierenambulance om dieren in nood te helpen. Alle verhalen, sommige spannend, andere grappig of indrukwekkend, zijn waargebeurd.

Meer informatie of het boek We gingen op krokodillenjacht bestellen bezoek dan bol.com.

Rijden jullie ook voor duiven?

Verhalen uit de dierenambulance

Spannende, droevige en humoristische verhalen over dier én mens

Mensen houden van dieren. De medewerkers van de dierenambulance – veelal vrijwilligers – zetten zich 24/7 onvermoeibaar in voor dieren in nood. Eendjes op de snelweg, een verdwaalde vos in de stad, aangereden honden en katten, gewonde duiven, egels, konijnen en zelfs een neushoorn op de A4: ieder dier telt. Ook eigenaren van zieke of overleden huisdieren krijgen troost en aandacht. Door op te treden bij calamiteiten en besmettelijke dierziektes levert de dierenambulance bovendien een belangrijke bijdrage aan de volksgezondheid.

De dierenambulance is niet meer weg te denken uit onze samenleving en is onmisbaar voor een leefbare wereld, zowel in de grote stad als op het platteland.

In Rijden jullie ook voor duiven? gaat Annemiek van Kessel mee op pad met de ambulancemedewerkers. Aan de hand van tientallen spannende, droevige en humoristische voorvallen laat ze zien wat er zich achter de schermen van de dierenambulance afspeelt.

Het woord vooraf is van dr. Maarten Th. Frankenhuis, oud-directeur van Artis.

Meer informatie of het boek Rijden jullie ook voor duiven? bestellen bezoek dan bol.com.