Dier gevonden/kwijt

Het kan gebeuren dat u uw dier door vervelende omstandigheden kwijtraakt of dat uzelf een dier ergens vindt. 'Help mijn dier is zoek' en 'Amivedi' zijn dè twee grootste websites die eigenaren helpen in de zoektocht naar hun vermiste dier.

De meeste dierenambulances in Nederland maken dan ook van de twee bovengenoemde gebruik om door hun binnen gebrachte zwerfdieren te melden.

Daarnaast is er nog huisdierenzoeker, en wat tegenwoordig super werkt is Facebook!


Amivedi

Amivedi is een vrijwilligersorganisatie die zich sinds 1933 inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Is uw huisdier vermist of heeft u een huisdier gevonden? Meld het bij Amivedi! Zoek in ons bestand met vermiste en gevonden huisdieren, maak een flyer/poster of kom in contact met één van onze meldpunten. Samen zorgen we ervoor dat hond, kat, vogel, knaagdier of ander huisdier zo snel mogelijk wordt herenigd met zijn of haar baasje.

In dit animatiefilmpje leggen we uit hoe Amivedi werkt:

Website: http://www.amivedi.nl

Help! Mijn dier is zoek

Mijn dier is zoek is een website van de Dierenbescherming die eigenaren (kosteloos) helpt bij het zoeken van een vermist dier. Is uw dier vermist? Kijk dan eerst onder Gevonden dieren of het inmiddels in een van de asielen van de Dierenbescherming is binnengebracht en bel voor de zekerheid ook altijd het asiel en de dierenambulance in uw omgeving.

Dier vermist
Asielen die aangesloten zijn bij de Dierenbescherming plaatsen dieren die zwervend zijn aangetroffen op deze website. De Dierenbescherming kan niet garanderen dat dit te allen tijde direct gebeurt. Ook is niet van alle dieren die binnengebracht worden de precieze herkomst bekend – het kan dus ook zo zijn dat een vermist dier wel in een asiel wordt binnengebracht, maar niet op de website wordt geplaatst. Daarom raden we u aan om ook altijd contact op te nemen met het asiel bij u in de buurt, wanneer uw huisdier vermist is.

Staat uw dier niet tussen de gevonden dieren op de website en is het ook niet bij het plaatselijk asiel binnengebracht? Meld het dan als vermist aan op Mijn dier is zoek.

Belangrijk om te weten
Dieren die in onze asielen worden binnengebracht, komen de eerste veertien dagen niet in aanmerking voor herplaatsing. Deze periode is bij wet vastgelegd. Na twee weken gaan de asielen in principe op zoek naar een nieuw baasje. Omdat we niet kunnen garanderen dat asielen binnengebrachte dieren altijd kunnen matchen met een vermist-melding, raden we aan om zelf periodiek te informeren of een vermist dier misschien in het asiel is binnengebracht. Dit om te voorkomen dat uw vermiste dier onverhoopt wordt geplaatst bij een nieuw baasje.

Website: http://www.mijndieriszoek.nl

Facebook – Verloren En Gevonden Huisdieren

Iedereen die een dier verloren, gevonden of te adopteren heeft mag hier de foto’s en uitleg plaatsen! De bedoeling is om de foto’s zoveel mogelijk te delen! Deze pagina is informatief!
Graag ook een reactie wanneer het dier gevonden of geplaatst is… Ook graag duidelijk vermelden waar men terecht kan voor meer info.
Wat te doen wanneer je huisdier vermist is.

Website: https://www.facebook.com/VerlorenEnGevondenHuisdieren

Huisdierzoeker

Huisdierzoeker is gemaakt voor mensen die andere mensen willen helpen hun huisdier terug te vinden. Op deze website kunt u zien of er in de buurt een huisdier vermist is. Misschien heeft u een dier in de buurt gezien die u nog niet kent en u wilt weten of deze verdwaald is. Of u loopt regelmatig door de buurt met uw hond en u vindt het een kleine moeite om te kijken of u het vermiste huisdier van uw buurtgenoot misschien ergens ziet.

Website: http://www.huisdierzoeker.nl