Zo overleeft de kerstboom je kat

Het is zonde om de kerstboom waar je uren aan spendeerde om mooi te versieren te laten ruïneren door een speels huisdier. Ook kan er vanalles foutlopen, waardoor je favoriete viervoeter gevaar loopt. Daarom enkele tips om dit te voorkomen.

Hou je kat weg van de boom, want het is onrealistisch te verwachten dat je huisdier er niet in zal kruipen, zijn behoefte er in zal doen of niet zal spelen met lage versiering.

Neem daarom je voorzorgen om je kerstversiering zo veilig mogelijk te bewaren:

  • Veranker je kerstboom aan de muur, zo kan je huisdier deze al niet omverwerpen en eronder terechtkomen.
  • Hang geen kwetsbare versiering aan laaghangende takken. Je kunt deze namelijk ook afzagen, de naalden zijn scherp en kunnen je geliefkoosde viervoeter verwonden.
  • Wees voorzichtig met kaarsen, aangezien de pels van katten en honden snel vuur kan vatten. Dieren zijn vaak geboeid door de vlammen, waardoor ze aangetrokken worden. Ze kunnen de kaars ook omver stoten en zo brand stichten in je huis.
  • Dieren lijken ook verzot te zijn op cadeautjes en inpakpapier. Het gevolg zijn vaak opengerukte, kapot gekauwde geschenken. Bewaar deze dus ook uit het bereik van dieren om te voorkomen dat je opnieuw op jacht moet of alles opnieuw moet inpakken.
  • Omdat katten graag kauwen op lichtjes, elektriciteitssnoeren en andere elektrische decoraties bind je hun draden best samen. Dat verkleint de kans dat ze hierop bijten en zo alles kapot maken of erger nog een elektrische schok krijgen.

kerstboomkat